Beperk ‘voordeel alle aard’ auto…

Geachte, beste,

Als je lang genoeg leugens blijft herhalen dan geloven de ‘onderdanen’ het na verloop van tijd wel, dat is de kunst. Zoals Keizer Elio die deze week op de receptie van de zgn. ‘gestelde (of was het nu weer welgestelde ) lichamen’ nogmaals herhaalde dat er zoveel veranderingen zijn gebeurd het voorbije jaar… Welke veranderingen ten gronde? Nul. Het feit dat ik besloot voortaan geen suiker meer in mijn thee te doen, is een grotere verandering dan de zgn. diepgaande veranderingen van de regering. Ik kan niet meer tegen die leugens… Tenzij je meer belastingen… een verandering noemt. Nog een positieve afsluiter. Lees eens het boek ‘Duurzame economie’ van Caroline Ven (CEO van het ondernemersplatform VKW), een echte aanrader. Een leuke quote van deze dame: ‘Meer verdienen dan de rest mag vandaag blijkbaar niet meer…’.

We blijven maar vragen over de auto’s krijgen …en het voordeel alle aard. Stel dat je nu op het Autosalon een korting kreeg. Ja dan kan het voordeel kleiner geworden zijn. Maar wat als u na het afschuimen van buitenlandse dealers, een auto mits fikse korting kocht in het buitenland. Hoe zit het dan? Alleen als het om een model gaat dat NOOIT in België is verkocht, mag u de buitenlandse catalogusprijs gebruiken. Dus op zoek naar die exclusieve goedkope buitenlandse auto.

Nog een tip. Als u een bedrijfswagen aan een werknemer geeft die weinig of helemaal géén beroepsmatige verplaatsingen doet, laat hem of haar dan een vergoeding betalen voor het privé gebruik van de auto. De BTW is dan immers voor 50% aftrekbaar!

Lees ook de volgende dagen ons uitgebreid artikel op’

www.bespaarbelastingen.be’ over hoe u in Portugal géén belastingen meer betaalt als gepensioneerde….

Op 28 februari a.s. geven we nog een offshore-seminar. Er zijn nog inschrijvingen mogelijk.

Veel sterkte!

Met vriendelijke groeten,

Iven De Hoon

Managing Director

Bekijk ook deze artikels uit de categorie Belastingen.

Bekijk ook deze artikels uit de categorie Estate planning.

2013-01-31T18:05:53+02:00
Donderdag 19 september 2019
11:00u - Antwerpen

Gratis Seminar:
Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN
close-link
NIEUW EBOOK 12€ : De 134 meest begeerde fiscale tips! 
Meer info hier
close-image