De notionele intrestaftrek is dood!

Tip van de week

 Geachte, beste,

Het paradepaardje dat ondanks de ziekelijk hoge belastingdruk in dit land, buitenlandse bedrijven moest aantrekken is in snel tempo aan het uitsterven. Dit is erg, zeer erg. In het buitenland was men afgunstig op dit ingenieus systeem. Maar de fiscus gaat verbeten en in snel tempo de strijd aan met de grote buitenlandse bedrijven die hier gebruik van maken (maakten). Zo pakte de grote Finse energiegroep Fortum zijn koffers, alsook een deel van Philips. Deze bedrijven gaan niet over één nacht ijs maar de fiscus interpreteert bepaalde dingen anders en maakt deze bedrijven het leven zuur. Dus bye bye Belgium. Dom, dommer, domst… Of hoe de fiscus niet op een volwassen manier kan omgaan met een fiscale gunstmaatregel.

 De fiscus en het internet

Een belastingcontroleur belastte een handelaar op basis van informatie die hij vond op internet. Kan dat zomaar? Onlangs werd er ter zake een leuk vonnis geveld (rb. Antwerpen, 11 juni 2012). Een handelaar prijst zichzelf op een ‘contactensite’ aan als ‘mannelijke single met een jaarinkomen van € 30.000 – € 40.000’. De controleur kan dit allemaal achterhalen en gebruikt deze gegevens als ‘feitelijke vermoedens’ om de man ambtshalve te belasten op een winst van € 35.000 want hij gaf minder aan. De rechter vernietigt de aanslag wegens ‘willekeur’. Volgens de rechter is de aanprijzing op de contactenmarkt bij gebrek aan voldoende precisie niet bruikbaar als een buitengerechtelijke bekentenis, noch als een afdoende feitelijk vermoeden (rb. Antwerpen, 11 juni 2012). Waar houden die heren van de fiscus zich mee bezig!

Let op!

Blijf discreet, blijf weg van facebook en blogs! Veel controleurs schuimen het internet af op zoek naar gegevens om mensen te belasten. Zo kunnen ze ineens ook verantwoorden waarom ze een internetaansluiting nodig hebben op hun bureau…

 Voordeel alle aard auto’s

Er is een nieuwe FAQ hier rond verschenen van de fiscus. Voor meer details (!) zie www.bespaarbelastingen.be. Zo kunnen bv. voortaan promoties een positieve berekening opleveren. Ook een tankkaart geeft geen extra bijdrage in de berekening van het voordeel. Wanneer de bedrijfswagen maar beperkt mag gebruikt worden in de privé-sfeer dan blijft het voordeel van alle aard toch forfaitair gewaardeerd. Bij de BTW en de aankoop van een tweedehandswagen is het de werkelijk betaalde btw die van belang is.

Kijk ook eens naar onze vernieuwde website : www.nomoretax.eu.

Veel sterkte!

Met vriendelijke groeten,

Iven De Hoon

Managing director

2012-10-12T11:08:51+02:00
Donderdag 19 september 2019
11:00u - Antwerpen

Gratis Seminar:
Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN
close-link
NIEUW EBOOK 12€ : De 134 meest begeerde fiscale tips! 
Meer info hier
close-image