Heeft u al gedacht aan een ‘ABC’tje?

Het zijn zware tijden met een overheid die wilt om zich heen slaat in een verwoede poging uw zuurverdiende centen te belasten, om ze vervolgens in de bodemloze put van de staatsschuld te storten. Emigratie is dus helemaal géén vies woord meer. We krijgen dagelijks cliënten over de vloer die niet alleen hun bedrijf willen verplaatsen naar het buitenland (zie een van onze vorige bijdragen in Joods Actueel) maar ook effectief willen emigreren uit België. Omdat deze mensen zich in dit landje compleet geremd voelen in hun ondernemersziel Mensen vragen ons dan met de wanhoop in de ogen… naar waar moeten we emigreren.

Naar waar moet ik emigreren?

Het antwoord is vrij simpel… Ga daar wonen waar u graag gaat wonen. Laat dit de eerste leidraad zijn. Immers heel wat fiscaal vriendelijke landen zijn of weinig ontwikkeld of ver weg of gewoon niet leuk. Wie wilt er zijn dagen slijten op het Eiland Man midden in de Ierse zee of tussen de berggeiten in Andorra. Dus woon daar waar u graag woont, en de rest kunnen we wel structureren. Immers…

Ideaal is een ABC-verhaal.

Wat is dit? Een ideale combinatie in deze onzekere tijden waarbij u het minste gevaar loopt uw blauw te betalen aan belastingen en waarbij u ook het beste gewapend bent als in een bepaald land het bancair systeem begint te crashen, is een ABC-structuur. Dus wonen in land A, werken in land B en uw geld in land C. U woont bv. in België, u werkt in Luxemburg of UK en uw geld staat bv. in Singapore of Zwitserland. Laat ze dan maar komen. U kan dan ook gemakkelijk verhuizen zonder telkens uw geld te moeten meenemen, dit kan handig zijn in deze onzekere tijden.