Geachte, beste,
De oorlog om onze belastingcenten is begonnen. We moeten onze loopgraven dringend beginnen graven. Vakbonden die wild om zich heen slaan om toch maar te vermijden dat er iets zou gesaneerd worden in een uit de hand gelopen sociale zekerheid. Zelfstandigen die de wind van voor krijgen en die schaamteloos als fraudeurs worden bestempeld. Paniekvoetbal in Brussel! De afgunstmaatschappij ten top. Het is zo ver ze gaan ons proberen te ‘pakken’ met schandelijke belastingverhogingen. We zullen een tandje bijsteken …en u nog meer dan ooit creatieve tips geven op onze website ‘www.bespaarbelastingen.be’, bijna dagelijks vindt u hier nieuwe tips. We zijn erg fier om u te melden dat we elke maand vlotjes de kaap van de 25.000 bezoekers overschrijden en het gaat nog steeds in stijgende lijn. Heeft u zelf een creatieve tip, mail hem! Ook ons laatste seminar was weer een succes, en een nieuw is gepland op 29 oktober, u kan zich nu al inschrijven.

Vorige week was ik te gast in Londen op een seminar georganiseerd door het Eiland Man. Dit minilandje is nu op de witte lijst (België staat nog altijd op de grijze lijst). De volledige regeringstop was aanwezig van deze ministaat en kwamen luisteren hoe ze hun fiscaal klimaat nog aantrekkelijker kon maken. Merkwaardig. Nu heeft Man zelf met België een belastingverdrag gesloten dat mogelijk heel wat voordelen zal bieden…ook voor Belgen. Bent u van zin een yacht te kopen of een privé jet, dan moet u daar wel zijn. U kan op een perfect legale manier BTW besparen. Voor meer details weet u ons te vinden. Ook voor mensen die een andere ‘officieel onderkomen zoeken’, kan Man oplossing bieden. Er wordt niet gecontroleerd of je er bv.183 dagen effectief woont…en het vastgoed is er nog erg betaalbaar. Kortom the Isle of Man is een blijver!

Terug even naar het lokale niveau. Vraagt men om de voetbal- of hockeyploeg van uw zoon te sponsoren (bv. de truitjes) dan zal het steeds discussie zijn of het wel echt om reclame gaat (is 100% aftrekbaar). Hou daarom wat bewijzen bij (foto’s enz) voor als u binnen enkele jaren controle krijgt. Vraag steeds aan de club een factuur of ontvangstbewijs waar bv. opstaat ‘publiciteit truitjes seizoen 2009-2010’. Betaal niet zelf rechtstreeks de truitjes want dan zal u de BTW niet terug krijgen want u staat de truitjes af aan een derde. Doe het dus zoals hiervoor beschreven.

Voor de Nederlanders, het schijnt dat jullie geen kluizen meer kunnen huren bij Nederlandse banken dit zou ‘ouderwets’ zijn. Een tip… hier kan je nog kluizen huren in België. Dit kan altijd handig zijn…

Veel sterkte en wees extra waakzaam… en hou je zakken dicht voor de fiscus.

Met vriendelijke groeten,
I De Hoon
Director