Tip van de week 

Geachte, beste, 

Nog even kort ‘ons gedacht’ zeggen. Geen gezeur meer over de zgn. uitwassen van de notionele intrestaftrek aub! België staat nu eenzaam aan de top met zijn vennootschapsbelasting in Europa, zelfs Italië gaat nu naar 28%, zelfs Denemarken zit aan 25% en veel UK companies aan 19%. Dus dit is duidelijk dachten we zo. Blijf én van de notionele intrest af én verlaag de aanslagvoet van de vennootschapsbelasting drastisch. 

Even over de nakende afschaffing van aandelen aan toonder. Het wordt wel hoog tijd om beginnen na te denken hoe men met de nieuwe toekomstige situatie kan omgaan. Er zijn hier heel wat interessante opties… Ook kan het bv. al was het maar omdat men in een echtscheiding zit, aangewezen zijn dat men anoniem wenst te blijven als aandeelhouder. Hier zijn zeker oplossingen te zoeken, in de oprichting van een buitenlandse vennootschap waar we de aandelen anoniem houden en die we verplaatsen naar België. Er wordt dan hier een vertegenwoordiger aangeduid voor deze vennootschap. Kortom er zijn hier mogelijkheden. Ook kan u nu nog altijd – u moet dan wel héél snel zijn – nog twee maanden …aandelen aan toonder laten drukken. 

Aarzel ook niet gebruik te maken van ons online advies. Hier kan u terecht met al uw vragen. Bezoek ook onze websites : www.bespaarbelastingen.be en www.hongkongtax.eu en voor de echte fijnproevers www.belastingparadijzen.be 

Met vriendelijke groeten, 

I De Hoon
Director