Op elk internationaal seminar of congres dat je komt inzake taxplanning, is het opvallend hoe actief de Nederlanders en blijkbaar met succes hun belastingstructuren promoten. Ondanks het feit dat je Nederland bezwaarlijk een belastingparadijs kunt noemen, hebben ze toch een aantal zeer intelligente structuren in hun arsenaal waarmee ze heel wat buitenlandse bedrijven aantrekken en blijkbaar met succes. Deze houding is in schril contrast met wat er momenteel in dit landje gebeurt. Bijna elke politicus vindt het zijn heilige plicht om er alles aan te doen, om de bedrijven gewoon weg te jagen. Om zoveel onzekerheid te creëren dat de buitenlandse hoofdkwartieren hier bloednerveus van worden. Hoe dom kan je zijn? En dan maar ‘lullen’ over een relancebeleid en de jongeren aan het werk te krijgen. Hoe? Wel simpel maak het de (buitenlandse) bedrijven gewoon aantrekkelijk om zich hier te vestigen of gewoon om te blijven, heel veel is hier niet voor nodig, en de rest komt van zelf. De domheid die we de laatste weken en maanden hebben horen orakelen door politici en vakbonden is zo onwaarschijnlijk dat ik het nog nauwelijks kan vatten.

  

Dit amateurisme zet zich ook door in de nieuw aangekondigde fiscale maatregelen. Het is een zootje! We hebben daarom op onze website :www.bespaarbelastingen.be, een overzicht gemaakt van welke maatregelen nu al éffectief wet zijn! Ga kijken!

 

Een van de dingen die je kan overwegen voor der regering van gedachten verandert, is om uw vennootschap te liquideren. U betaalt dan slechts 10% roerende voorheffing in plaats van 21% of 25%. Want we sluiten niet uit dat de liquidatietaks omhoog gaat naar 25%. Om zoveel mogelijk discussies met de fiscus te vermijden, lijkt het slim om eerst een nieuwe vennootschap op te richten voor u de oude opdoekt!

 

Eind deze week kunt u ook ons volledige vernieuwd ‘ebook’ kopen: ‘Hoe haal ik fiscaal vriendelijk geld uit mijn vennootschap’? Op 15.3 geven we nog een seminar rond ‘offshore’. Er zijn nog enkele plaatsen vrijdag.

 

Veel sterkte!

Met vriendelijke groeten,

I De Hoon

 

Director

 

Bekijk ook deze artikels uit de categorie Belastingen.

Bekijk ook deze artikels uit de categorie Tip van de week.