Schenk discreet aan je kleinkind…

Tip van de week

Geachte, beste,

Op nog geen vijfhonderd kilometer van België liggen de Kanaaleilanden. Neem nu Guernsey, een prachtige natuur en nog geen 70.000 inwoners. De vennootschapbelasting bedraagt er 0%. Stel je voor wat een zalige job moet een accountant daar hebben. Elk jaar netjes een balans opmaken want dit moet wel maar nooit een discussie met de fiscus en nooit een belastingcontrole, want het tarief is 0%. Soms kan het leven makkelijk zijn. Ook voor vermogende individuen kunnen Guernsey en Jersey zo hun voordelen hebben…

Wil je echt overtuigd worden dat de toekomst niet meer in Europa ligt, lees dan eens het bijzonder interessante boek van Rudy Aernoudt (Leven zonder job, Roularta Books). Zo blijkt uit dit buitengewoon verhelderende boek dat bv. de vakbonden voor het uitbetalen van de werkloosheidsuitkeringen (een taak die de overheid even goed kan doen) 168 miljoen per jaar ontvangen, of 12 euro per betaling. Een bedrijf als Atos Worldline doet dit aan 0,13 EURO per betaling. Kun je dit voorstellen? Hoe de vakbonden zich rijk stelen zonder ooit enige boekhouding voor te leggen of belasting te betalen en er dus alle belang bij hebben dat geen enkele werkloze een job vindt! Ja mensen voor deze soort onwaarschijnlijke uitwassen betaalt u belastingen. Wa arom geen crisisbelasting aan de vakbonden opleggen? Ontwijken van belastingen is uw recht, uw plicht!

We brengen nog eens een tip rond successierechten, de ultieme belastingvernedering. Vaak denken grootouders en ouders dat ze slechts aan hun kinderen kunnen schenken mits toestemming van de vrederechter. Dit is niet waar! Als u schenkt zonder last kan dit zonder de tussenkomst van de vrederechter, u kan zo discreet schenken. U kan de schenking zelfs zo organiseren dat het kind pas van de schenking op de hoogte wordt gebracht een aantal jaren na zijn achttiende verjaardag.

Bekijk ook deze artikels uit de categorie Belastingen.

Bekijk ook deze artikels uit de categorie Estate planning.

Bekijk ook deze artikels uit de categorie Tip van de week.

2012-01-22T22:00:10+02:00
Donderdag 19 september 2019
11:00u - Antwerpen

Gratis Seminar:
Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN
close-link
NIEUW EBOOK 12€ : De 134 meest begeerde fiscale tips! 
Meer info hier
close-image