Wil je alles weten over fiscale regularisatie? Want er zou een nieuw rondje fiscale amnestie aan komen. Lees dan het volledige artikel op www. bespaarbelastingen.be. Maar wie er voor kiest moet wel vertrouwen hebben in de regering dat ze hun woord houden. Weet wel als u terug komt dat uw kindjes dan wel 27% successierechten betalen, en wat met een toekomstige vermogensbelasting… Wie gelooft deze mensen nog? De wereld is zo groot en België zo klein. Waarom absoluut uw geld in België investeren in bv. vastgoed, de wereld is vol opportuniteiten. Wij zeggen: Hou je amnestie maar neen bedankt. Mensen die toch kiezen voor fiscale amnestie, want het kan soms een erg persoonlijke keuze zijn, helpen we graag met deze procedure.

Nakende wijzigingen

Op basis van de recent bekendgemaakte informatie (dus nog onder voorbehoud) gaat het bestaand systeem worden aangepast en bijkomend zelfs verdwijnen. De bestaande fiscale regularisatie zou aldus een aflopend karakter krijgen. M.a.w. na de termijn (zie verder) van tweemaal zes maanden zou het ‘over en uit’ zijn van de mogelijkheid tot regularisatie.

 Weliswaar gebeurt dit in twee fases :

Gedurende de eerste 6 maanden stijgt het boetetarief van 10%-punten naar 15%-punten (in ons voorbeeld wordt de kostprijs 11,69%).

De volgende 6 maanden, zou voor zogenaamde ernstige en georganiseerde fiscale fraude (m.a.w. de zware sossiers die vandaag immers niet in aanmerking komen voor regularisatie) een boete-tarief van 35% op het kapitaal gelden.

Ook zou de strafrechtelijke bescherming worden uitgebreid. Zo wordt er dan ook rekening gehouden met andere veelal bijkomende misdrijven (die hierbij voorkomen) dan enkel de fiscale fraude. Hierbij denken we aan misdrijven zoals misbruik van vennootschapsgoederen, misbruik van vertrouwen, enz …

WEET DUS WEL DAT HET NIEUWE SYSTEEM MINDER GUNSTIG IS DAN HET HUIDIGE.

 Met vriendelijke groeten,

 I De Hoon

Managing director

 

Bekijk ook deze artikels uit de categorie Belastingen.

Bekijk ook deze artikels uit de categorie Tip van de week.