Trek ook uw BTW af in uw patrimoniumvennootschap!

Naar aanleiding van al deze beursellende krijgen we toch nog regelmatig de vraag, indien men belegde via de vennootschap, of inderdaad minwaarden op aandelen helemaal niet aftrekbaar zijn als kosten. Ja dat is inderdaad zo. Erger nog, zelfs de verkoopkosten op uw ‘nog – net – goed – voor de – openhaard’ aandelen zijn niet aftrekbaar.  Kocht u met uw vennootschap daarentegen obligaties, converteerbare, dan is de eventuele minderwaarde bij verkoop wel een kost; dit geld ook voor warrants en aandelenopties.

U heeft waarschijnlijk ook al gehoord van de BTW-eenheid, wel dit opent ook een aantal onverwachte perspectieven. Veel belastingplichtigen hebben een werkvennootschap en een patrimoniumvennootschap. Nadeel is dat de BTW op bv. verbouwingen enz nooit recupereerbaar is, ook niet als de patrimoniumvennootschap bv. een bedrijfsgebouw koopt dat door de werkvennootschap wordt gebruikt als huurder. De patrimoniumvennootschap is immers meestal niet BTW-plichtig.

U kan er daarom voor kiezen de twee vennootschappen samen een BTW-eenheid te laten vormen, men krijgt dan één BTW nummer. In dat geval gaat men ook zien – binnen de BTW-eenheid naar het gebruik van het gebouw – en gaat men zien dat het bedrijfsgebouw voor de zaak wordt gebruikt. De BTW is dan wel recupereerbaar! Doen dus.Voor ons seminar van volgende week, zijn er nog enkele plaatsen vrij. Voor meer info, zie op onze website.Aarzel niet ons te contacteren voor meer info rond deze tip. 

2008-11-05T18:32:15+02:00
Donderdag 19 september 2019
11:00u - Antwerpen

Gratis Seminar:
Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN
close-link
NIEUW EBOOK 12€ : De 134 meest begeerde fiscale tips! 
Meer info hier
close-image