Geachte, beste,

Deze week maken we er een Britse tip van en willen zo ons Londens kantoor nog eens extra in de kijker plaatsen. De UK is het meest bedrijfsvriendelijk land van het ‘oude’ Europa, en in ons ‘voor’tuin. Maak er gebruik van. Ook daar kijkt de fiscus echter gretig mee op facebook. Zo was er de 47-jarige Hazel Cunningham, zij kreeg duizenden ponden van de Britse overheid omdat ze een alleenstaande moeder zou zijn en kreeg tegelijkertijd een extra vergoeding van haar werkgever. Al die tijd woonde ze gewoon samen met haar nieuwe man, melden Britse media. Het extra geld spendeerde ze aan vakanties naar Turkije, Kenia en een droomhuwelijk op Barbados. Belastinginspecteurs namen een kijkje op het facebookprofiel van de vrouw en zagen daar de foto's van het huwelijk. De vrouw werd schuldig bevonden aan fraude. Ze moet 120 dagen de cel in en moet ongeveer 17.500 pond terugbetalen.

Wist je dat je op een perfect legale manier onbelast meerwaarden op vastgoed kunt realiseren in de UK. Je richt een trust op (hier is niets mis mee) deze trust bezit de aandelen van een offshore-vennootschap (nog steeds niets mis mee). Vervolgens laten we de offshore-vennootschap investeren in bv. een Londens pand. Tien jaar later is het pand in waarde verdubbeld. Als onze offshore-vennootschap dan het pand verkoopt, betaalt ze nul pond belastingen op de meerwaarde. Dit op voorwaarde dat er bijna geen links zijn met de UK. Dus bij voorkeur werd het pand steeds verhuurd aan een derde, woont de trustee niet in de UK …

Bovendien nemen we een slimme offshore-vennootschap die ook niet belast wordt op de meerwaarden en er is op een officiële manier een bom geld verdiend. Er is nog veel meer fiscaal lekkers over de Noordzee. U bent welkom voor meer details.

Surf ook dringend naar onze website: www.bespaarbelastingen.be, u vindt er tal van nieuwe ebooks. Kopen en lezen voor het slapen gaan.

Met vriendelijke groeten,

I De Hoon
Director

Bekijk ook deze artikels uit de categorie Belastingen.

Bekijk ook deze artikels uit de categorie Internationale fiscaliteit.

Bekijk ook deze artikels uit de categorie Tip van de week.